COUNTDOWN: EINDELIJK LEKKER VUURWERK AFSTEKEN!

Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging.

Er komt gevaarlijk vuurwerk vanuit China naar de haven

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Weergeven
Wis alles
nieuwe berichten
 • Arjan
  Administrator
  • 17-11-16
  • 443

  Er komt gevaarlijk vuurwerk vanuit China naar de haven

  Het systeem van CE-markering voor veilig en kwalitatief consumentenvuurwerk functioneert in de praktijk niet. Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Hierdoor loopt de consument onnodige risico’s bij het afsteken van consumentenvuurwerk met CE-markering. Raadslid Mohamed-Hoesein maakt zich dan ook zorgen over de opslag van meer dan duizend containers met vuurwerk in de Rotterdamse haven die binnenkort zullen vertrekken van China voor de komende jaarwisseling.

  Bij haar jaarlijkse productveiligheidsonderzoek signaleert de inspectie steeds opnieuw dat gemiddeld 75 procent van het door de ILT geteste vuurwerk op de Nederlandse markt niet aan de eisen voldoet. Ongeveer een kwart hiervan wordt jaarlijks door de ILT van de markt gehaald vanwege een hoog risico voor de consument.

  Reden voor de fractie van Denk om aan havenwethouder Van Gils te vragen of hij in het bezit is van de afkeurpercentages van vuurwerk met CE-markering dat wordt aangeboden op de Rotterdamse markt.

  De ILT constateert onder andere dat er beter toezicht moet komen op de aangewezen instanties. Dus toezicht op toezicht. En er moet meer samenwerking tussen de Europese markttoezichthouders komen om dat toezicht - dat nu per land verschilt - doeltreffender te maken.

  ‘’Bent u bereid verbeteringen door te voeren bij het opstellen en accorderen van het kwaliteitsproces bij het testen van het vuurwerk die de Rotterdamse haven binnen komt varen?’’, is de concrete vraag aan de havenwethouder.

  © Barendrechts Dagblad
  Voor al je vuurwerkinfo!
  https://www.avpvuurwerk.nl 
 • Arjan
  Administrator
  • 17-11-16
  • 443

  #2
  Toch apart.. de afgelopen jaren zijn de importeurs bij elkaar honderd duizenden euro's kwijt geweest aan onderzoek en testen testen en nog eens testen in China en in Europa. Het is een afgesproken markering namens de Nederlandse overheid en daarbij de ILT die er boven op zit. En nu is het uiteindelijk toch opeens weer niet veilig? De R zit natuurlijk weer in de maand dus we gaan weer zeiken over vuurwerk. Vele gemeenten weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten, wel of niet verbieden want de overheid voert geen landelijk beleid. Tja.. vorig jaar met de Corona maatregelen was er 56% minder gedoe.. ja pfft.. zo weet ik er ook nog wel een paar. Er was geen verkoop, alleen van CAT1 spul in de supermarkt. Dan is het ook niet verwonderlijk dat er natuurlijk veel minder gedoe is. Als we nu 1 dag verbieden om auto te rijden en niet meer te mogen fietsen zal dat landelijk ook te merken zijn. Soms.... 😏
  Voor al je vuurwerkinfo!
  https://www.avpvuurwerk.nl 

  Commentaar

  • brl-scv
   AVP SuperFreak!
   • 21-11-16
   • 1543

   #3
   Ach, zo gaan we de komende maanden nog wel meer berichten tegenkomen. Tegenstrijdigheid ten top.. Ik heb dr 1 woord voor: Schijtbeleid!!!!!
   Let's get the party started! 

   Commentaar

   Verwerken ...
   X