COUNTDOWN: NIEUWJAAR 2021 - 2022!

Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging.

LPF plaatst vraagtekens bij vuurwerkverbod

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Weergeven
Wis alles
nieuwe berichten
 • Arjan
  Administrator
  • Nov 2016
  • 623

  LPF plaatst vraagtekens bij vuurwerkverbod

  De LPF (Lijst Pim Fortuyn) stelt raadsvragen over het landelijk vuurwerkverbod dat het demissionaire kabinet heeft aangekondigd. Volgens de LPF is het verbod het gevolg van een dubieuze beslissing van minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. Volgens Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor intensive care, zouden vuurwerkslachtoffers nauwelijks op de IC terecht komen.

  “Ook Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg zegt dat vuurwerkslachtoffers wel op de spoedeisende hulp terecht komen maar dat dit zelden leidt tot een ziekenhuisopname”, zo schrijft de LPF.

  De fractie wil daarom weten waarom de burgemeesters van het Veiligheidsberaad zeiden dat de zorg wel onnodig belast zou worden tijdens Oud en Nieuw. Ook is de LPF bang dat door het vuurwerkverbod, er meer illegaal vuurwerk zal worden geïmporteerd met meer overlast en gewonden tot gevolg. Daarnaast laat de fractie weten niet blij te zijn met het feit dat ondernemers pas kort van te voren hoorden dat vuurwerk in de ban werd gedaan. Daardoor zouden ze extra kosten hebben gemaakt. De LPF wil weten hoe een soortgelijk scenario volgend jaar kan worden voorkomen door Eindhoven.

  BRON
  Voor al je vuurwerkinfo!
  https://www.avpvuurwerk.nl 
Verwerken ...
X