Acht mensen moesten vuurwerk inleveren vanwege verbod in Arnhem; ‘We hebben een begin gemaakt’

Collapse
X
 
  • Tijd
  • Toon
Clear All
new posts
  • Kruitveteraan
    AVP Lid
    • 26-01-2024
    • 57

    Acht mensen moesten vuurwerk inleveren vanwege verbod in Arnhem; ‘We hebben een begin gemaakt’

    Acht mensen moesten vuurwerk inleveren vanwege verbod in Arnhem; ‘We hebben een begin gemaakt’
    22-02-24, 14:02 uur

    Politiemensen en handhavers hebben rond de jaarwisseling in Arnhem acht keer vuurwerk in beslag genomen. Zeven personen werden bekeurd voor het overtreden van het afsteekverbod voor vuurwerk dat voor de eerste keer van kracht was in de Gelderse hoofdstad.
    Dat blijkt uit een inventarisatie die is opgemaakt naar aanleiding van vragen van gemeenteraadslid Nico Wiggers van lokale partij BurgerBelang. In de nieuwjaarsnacht werden twee arrestaties verricht, in verband met rellen in stadsdeel Schuytgraaf. Daar zorgden jongeren voor overlast en bekogelden ze politiemensen met zwaar vuurwerk.

    Schuytgraaf was met afstand de Arnhemse wijk waar het meest werd geklaagd over het afsteken van vuurwerk. Uit het stadsdeel kwamen 16 van de in totaal 87 meldingen van vuurwerkoverlast. Het leeuwendeel van de meldingen uit Schuytgraaf kwam van omwonenden van De Salamander, de buurt waar het uiteindelijk ook tot een confrontatie kwam met de politie.

    Wiggers wilde ook graag weten hoeveel tijd politie en handhaving hebben gestoken in het handhaven van het vuurwerkverbod. Het stadsbestuur moet het antwoord op die vraag schuldig blijven. ‘Dat is maar moeilijk uit te drukken in beschikbare uren’, is de repliek op de vragen van het raadslid. Ook al omdat Arnhem geen ‘speciale vuurwerkafsteekbrigade’ kent.

    Net als Arnhems burgemeester Ahmed Marcouch eerder al herhaaldelijk deed, wijst het college van B en W nu ook weer op de problemen met het handhaven van een lokaal vuurwerkverbod. Er moeten landelijke regels komen, vinden ze in de Gelderse hoofdstad. ‘Tot die tijd doen we wat we kunnen. We hebben een begin gemaakt.’

    Copyright @deGelderlander
  • Kruitveteraan
    AVP Lid
    • 26-01-2024
    • 57

    #2
    Van de 165.770 inwoners in de gemeente Arnhem, moesten maar liefst 8 personen bij controle hun Vuurwerk inleveren tijdens de afgelopen jaarwisseling.

    Burgemeester Ahmed Marcouch; "We hebben een begin gemaakt" 😆

    Opmerking

    Verwerken....