AVP Vuurwerk help

Collapse

Hier vindt je antwoorden op vragen over de werking van het forum. Gebruik de links of het zoek vak hieronder om uw weg te vinden.

Forums, onderwerpen en berichten

Wat is een communitybulletinboard?

Een communitybulletinboard is een online discussiesite. Het wordt ook wel een 'board' of 'forums' genoemd. Het kan verschillende categorieën bevatten, bestaande uit forums, onderwerpen en individuele berichten. De inhoud op een communitybulletinboard wordt vaak gemaakt door de gebruikers of leden van de site. Ze worden gebruikt ter ondersteuning, om ideeën te delen en voor uiteenlopende onderwerpen.

Hoe is dit allemaal gestructureerd?

Het bulletinboard als geheel bevat verschillende categorieën (brede onderwerpgebieden), die op hun beurt forums bevatten (meer specifieke onderwerpgebieden) die onderwerpen bevatten (gesprekken of discussies) die zijn opgebouwd uit individuele berichten (waarin een gebruiker iets schrijft) .

Gewoonlijk bevat de startpagina van de community een lijst met categorieën en forums, met basisstatistieken voor elke categorie, waaronder het aantal onderwerpen en berichten, en welk lid het meest recente bericht heeft gepost. Dit kan worden vervangen door een activiteitenstream die een stream toont van de nieuwste berichten, foto's en andere gedeelde items.

Hoe vind ik mijn weg?

Wanneer u op de naam van een forum klikt, wordt u naar de lijst met onderwerpen geleid die het forum bevat. Een onderwerp is een gesprek tussen leden of gasten. Elk onderwerp begint als een enkel bericht en groeit naarmate antwoorden en opmerkingen door verschillende gebruikers worden toegevoegd.

Om een nieuw onderwerp te starten, klikt u eenvoudig op de knop + Nieuw onderwerp (hiervoor heeft u mogelijk de juiste rechten nodig).

Draden kunnen op veel verschillende manieren worden besteld. Standaard staat het onderwerp met de meest recente activiteit bovenaan. Maar je kunt deze volgorde eenvoudig wijzigen, zodat bijvoorbeeld het onderwerp met de meeste berichten bovenaan staat. Klik eenvoudig op het Filtermenu rechtsboven in de onderwerpenlijst. Het menu Filter biedt u de opties die u nodig hebt om de huidige pagina te sorteren

Beelden van meerdere pagina's

Als er meer onderwerpen zijn om weer te geven dan er op één pagina passen, ziet u mogelijk het vak 'Pagina', dat paginanummers bevat. Dit geeft aan dat de lijst met onderwerpen over twee of meer pagina's is verdeeld. Deze methode om lijsten met items over meerdere pagina's te verdelen, wordt door de hele community gebruikt.

Wat zijn vastgezette onderwerpen?

'Sticky'-onderwerpen zijn onderwerpen die door moderators of beheerders als belangrijk worden beschouwd. Ze staan bovenaan de lijst met onderwerpen en blijven bovenaan de lijst staan, zelfs als ze de laatste tijd geen berichten hebben geplaatst. Hun doel is om belangrijke informatie te allen tijde zichtbaar en toegankelijk te houden.

Hoe lees ik een onderwerp?

Om een onderwerp te lezen, klikt u op de titel ervan. Elk bericht in een onderwerp wordt gemaakt door een lid of een gast. Links van het bericht ziet u korte informatie over het lid dat het onderwerp heeft aangemaakt.

Om een antwoord op een bestaand onderwerp te plaatsen, klikt u op de knop Beantwoorden. Als deze knop niet verschijnt, kan dit betekenen dat je niet bent ingelogd als lid, of dat je geen toestemming hebt om te reageren, of dat het onderwerp is gesloten voor nieuwe reacties.

Er zal ook een antwoordvak onderaan de pagina staan. Hier kunt u ook snel een antwoord invoeren. Als u bij een antwoord op de link Citaat klikt, wordt de inhoud van dat bericht automatisch aan het antwoordvak toegevoegd. Als u op Citaat op meerdere berichten klikt, kunt u die berichten in één antwoord meerdere keren citeren.

Hoe kom ik meer te weten over leden?

Om informatie over een bepaald lid te bekijken, klikt u op de gebruikersnaam. Je gaat dan naar hun openbare profielpagina.

Wat is de navigatiebalk?

De navigatiebalk bovenaan elke pagina bevat links waarmee u zich kunt verplaatsen. Een 'broodkruimel'-gebied linksboven geeft aan waar u zich nu bevindt. Via een formulier aan de rechterkant kunt u snel inloggen. Hierdoor kunt u snel van het ene gedeelte van de site naar het andere gaan.

Kan ik het uiterlijk van de community veranderen?

Je kunt mogelijk de stijl van de community wijzigen door de stijlwisselaar linksonder op de pagina te gebruiken. Hierdoor kun je verschillende stijlen kiezen die het kleurenschema en het uiterlijk van de community veranderen. Als deze optie niet verschijnt, kan het bord niet worden gerestyled.

Verwerken....