Regels m.b.t. plaatsen vuurwerknieuws

Collapse
Dit onderwerp is gesloten!
X
Dit is een vastgezet onderwerp.
X
X
 
  • Tijd
  • Toon
Clear All
new posts
  • Arjan
    Administrator
    • 23-01-2024
    • 61

    Regels m.b.t. plaatsen vuurwerknieuws

    In het onderdeel binnenlands óf buitenlands vuurwerk kan nieuws geplaatst worden vanuit de media. Het is belangrijk om onderstaande regels even door te nemen zodat je weet wat wel en niet kan.
    Dit heeft ermee te maken dat je niet zomaar alles zonder toestemming mag plaatsen. Ook foto's genomen door landelijke organisaties als het ANP en andere diensten mag je niet zomaar linken of plaatsen. Sterker nog, het kan zo zijn dat deze partijen uiteindelijk contact met AVP opnemen en een factuur gaan sturen voor de gederfde inkomsten. Dit is in het verleden wel eens voorgekomen en het zijn fikse bedragen die dan betaald moeten worden.. dus dat zijn we liever voor!

    Let erop dat je het volgende doet als je zelf een nieuwsbericht plaatst:
    1. Plaats ALTIJD de bron erbij! Dus onderaan een artikel zet je: © copyright (jaartal) | (naam van welke media het is) en een link naar het item. Voorbeeld: © copyright 2024 | Algemeen Dagblad
    2. Plaats alleen berichten die compleet te lezen zijn, dus geen artikelen waarbij je alleen kunt lezen waarvoor je in moet loggen of een account/abonnement voor moet hebben.
    3. Plaats GEEN foto's of zet ze niet losstaand. Vaak hebben foto's bij de grote landelijke media copyright en die mag je niet zonder toestemming of er voor te betalen plaatsen op een site.
    4. Pak alleen de inleiding, een stukje tekst waar het over gaat en link daarna naar het artikel op de oorspronkelijke site.
    5. zorg voor juiste leestekens en zinsopbouw.
    Op deze manier houden we het leuk, overzichtelijk en in 1 lijn. Check de artikelen anders eerst die er al staan qua opbouw en dan zie je hoe het geplaatst kan worden.
    Mocht je nog twijfel hebben of iets niet duidelijk zijn laat het me weten via een bericht dan kijken we daar even naar.

    Groet!
    Arjan 👍
Verwerken....